Ο ασφαλιστικός σύμβουλος του Σήμερα

Αρκετοί από εμάς γνωρίζουμε να απαντήσουμε πάνω-κάτω στην ερώτηση «ποιος είναι ο ασφαλιστικός σύμβουλος και τι ακριβώς κάνει». Κάποιοι θα πουν πως εξασφαλίζει μόνο συμβόλαια και προωθεί ασφαλιστικά προγράμματα, άλλοι πως πρόκειται για ένα απαιτητικό επάγγελμα που χρειάζεται αρκετές γνώσεις. Υπάρχει, ακόμη, και εκείνη η μερίδα ανθρώπων που δε γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για τον ασφαλιστικό κλάδο. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Πολύ απλά, ο ασφαλιστικός σύμβουλος –ή διαφορετικά ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, είναι ο επαγγελματίας που είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς, διερευνώντας τις ασφαλιστικές ανάγκες μας και προτείνοντας λύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα σ’ αυτές, βελτιώνοντας έτσι το βιοτικό επίπεδο. Είναι το άτομο εκείνο που θέλει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και χαίρεται να βοηθάει. Πάνω απ’ όλα όμως, ο ασφαλιστικός σύμβουλος διακατέχεται από ήθος και ειλικρίνεια, συνέπεια και εργατικότητα.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως πρόκειται για ένα από τα πιο αξιοκρατικά επαγγέλματα, που προσφέρουν αρκετά κίνητρα για μια επιτυχημένη καριέρα. Άλλωστε, η σημερινή εποχή είναι η πιο κατάλληλη για ένα νέο ξεκίνημα.