Σπίτι μου σπιτάκι μου

Ένα από τα πιο μεγάλα όνειρα της ζωής μας είναι να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι. Ένα σπίτι που θα έχουμε διακοσμήσει με το προσωπικό μας γούστο και στο οποίο θα περνάμε όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μπορεί να περάσουν αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης για να φτάσετε τον στόχο σας, αλλά όταν έρθει η στιγμή που θα πάρετε τα κλειδιά στο χέρι θα νιώσετε πραγματική ικανοποίηση.

Πήρα το σπίτι… και τώρα τι;

Ξέρουμε ότι ο πρώτος ενθουσιασμός για το νέο σας απόκτημα μετατρέπεται σε άγχος, όταν βρίσκεστε μπροστά στην ιδέα της μετακόμισης. Ένα άδειο σπίτι προφανώς δεν είναι ακριβώς αυτό που είχατε ονειρευτεί. Το στήσιμο και η διακόσμηση ενός νέου σπιτιού είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και αρκετή σκέψη, ώστε το αποτέλεσμα να σας ικανοποιήσει στο έπακρον.

Κανόνας πρώτος: Η οργάνωση είναι το παν

Πριν τρέξετε στα μαγαζιά και γεμίζετε το καλάθι σας με συσκευές , διακοσμητικά αντικείμενα, πατάκια και κεριά που μάλλον δεν θα χρειαστείτε στο νέο σας σπίτι, κάντε μία λίστα με αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Η λίστα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα που είναι δυνατό να μεταφέρετε από το παλιό σας σπίτι, για παράδειγμα το κρεβάτι ή ένα ψυγείο. Σκεφτείτε ότι η επίπλωση ενός νέου σπιτιού χρειάζεται αρκετά μεγάλο budget, επομένως εξοικονομήστε χρήματα για τα έξοδα που σας περιμένουν. Αφού ξεκαθαρίσετε με αυτά που ήδη διαθέτετε, ήρθε η ώρα να κοιτάξετε τις βιτρίνες και τα e-shops!

Κανόνας δεύτερος: Τακτοποιήστε τα τυπικά

Πριν μπείτε στο σπίτι για να περάσετε την πρώτη σας ημέρα, σιγουρευτείτε ότι έχετε τακτοποιήσει όλα τα θέματα των λογαριασμών. Ίσως χρειαστεί να πάρετε λίγες μέρες άδεια από τη δουλειά σας, για να διεκπεραιώσετε όλες τις εκκρεμότητες που τρέχουν. Θα πρέπει να επισκεφθείτε τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΤΕ. Να ξέρετε ότι δεν θα συνδεθούν όλα αμέσως -κυρίως το internet- επομένως εάν σκοπεύετε να μπείτε άμεσα στο σπίτι σας, τακτοποιήστε πρώτα τους λογαριασμούς!

Κανόνας τρίτος: Δημιουργήστε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας

Ένα σπίτι πρέπει να είναι άνετο και ζεστό προς τους επισκέπτες του. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βρίσκεται κανείς σε ένα τακτοποιημένο σπίτι που αποπνέει καθαριότητα. Μην υπερφορτώσετε τον χώρο με άχρηστα αντικείμενα, επειδή σας τα έκαναν δώρο φίλοι για το νέο σας σπίτι. Κρατήστε τη διακόσμηση λιτή και προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου, που καθαρίζουν τον αέρα και χαλαρώνουν το πνεύμα. Τέλος, φροντίστε να απευθυνθείτε σε μία ασφαλιστική εταιρεία, για να ασφαλίσετε το σπίτι σας από κάθε κίνδυνο που μπορεί να το βλάψει. Μία ολοκληρωμένη ασφάλιση σπιτιού δύναται να σας εξασφαλίσει σιγουριά και θαλπωρή στον νέο σας πολύτιμο χώρο!

Όταν όλα είναι έτοιμα οργανώστε μια μεγάλη γιορτή και καλέστε τους φίλους σας στο νέο σπίτι. Η ευτυχία είναι ομορφότερη όταν τη μοιράζεστε! Καλορίζικο!