Πώς να γίνετε πρωινοί τύποι

Οι γιορτές τελείωσαν και όλοι μας λίγο πολύ δυσκολευόμαστε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Ακόμα κι αν το 2016 είχατε κάνει σημαντική πρόοδο στο πρωινό ξύπνημα, τα ξενύχτια, οι κραιπάλες και γενικότερα η αλλαγή του προγράμματος κατά τη διάρκεια των διακοπών πάνε πίσω κάθε σας κατάκτηση. Μην απογοητεύεστε όμως τόσο γρήγορα! Έρευνες δείχνουν πως για να αποκτήσει κανείς μία νέα συνήθεια χρειάζεται 21 ημέρες. Ακριβώς τόσες λοιπόν χρειάζεστε και εσείς για να ρυθμίσετε το βιολογικό ρολόι σας και να σηκώνεστε το πρωί με μεγαλύτερη ευκολία από το κρεβάτι. Την επόμενη φορά που θα πατήσετε αναβολή στο ξυπνητήρι σας, σκεφτείτε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δώστε μία ευκαιρία στον εαυτό σας να έχει μία παραγωγική και γεμάτη ενέργεια ημέρα!

Κάντε το υπνοδωμάτιο φωτεινό

Για να γίνετε πρωινοί τύποι θα πρέπει να υποδεχθείτε την ημέρα με καλή διάθεση. Σταματήστε λοιπόν να κάνετε βουτιές στα σκεπάσματα και να ψάχνετε τα ρούχα σας μέσα στο σκοτάδι. Αντίθετα, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας δίπλα στο παράθυρο και κοιμηθείτε με ανοιχτές κουρτίνες. Το πρωί θα ξυπνήσετε με τις ακτίνες του ήλιου, κάτι που θα βοηθήσει το σώμα σας να καταλάβει πως ήρθε η ώρα να σηκωθεί από το κρεβάτι. Όσο κρατάτε τον χώρο σας στα σκοτάδια, τόσο περισσότερο δυσχεραίνετε τη διαδικασία.

Κοιμηθείτε νωρίτερα

Αν ξενυχτάτε και ξυπνάτε νωρίς, είναι λογικό να μην έχετε ενέργεια την επόμενη ημέρα. Ακόμα και αν δεν νυστάζετε, είναι σημαντικό να ξαπλώνετε νωρίς στο κρεβάτι, ώστε να γεμίσετε τις 8 ώρες ύπνου που χρειάζεται καθημερινά ένας ενήλικας. Δημιουργήστε συνθήκες χαλάρωσης και το σώμα σας σταδιακά θα αρχίσει να συνεργάζεται. Χαμηλώστε τα φώτα, στρώστε καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι σας και ανάψτε αρωματικά κεριά. Τέλος, μείνετε μακριά από οθόνες και αποσυνδεθείτε από το internet! Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, επιστήμονες ισχυρίζονται πως η έκθεση μας στο διαδίκτυο μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή και να μας κρατήσει ξύπνιους μέχρι το πρωί, χωρίς να συνειδητοποιούμε τα επίπεδα κούρασης.

Μην ξεχνάτε το πρωινό γεύμα

Θα έχετε ακούσει ότι το πρωινό είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Σίγουρα, το έχετε συνειδητοποιήσει και μόνοι σας τις ημέρες που πίνετε καφέ στο γραφείο με άδειο στομάχι και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας. Φρούτα, δημητριακά συνδυασμένα με ξηρούς καρπούς και γάλα αμυγδάλου είναι μία ιδανική πρόταση για ένα δυνατό πρωινό! Ρυθμίστε λοιπόν το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα και απολαύστε ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό στο σπίτι.

Δώστε στον εαυτό σας έναν λόγο να ξυπνήσει νωρίς

Είναι πιο εύκολο να σηκωθείτε, όταν έχετε προγραμματίσει να κάνετε κάτι την επόμενη ημέρα. Είτε αυτό είναι μία βόλτα με τους φίλους σας, είτε είναι ένα λαχταριστό κέικ για πρωινό, είτε πρόκειται για μία νέα αγορά σας, δώστε στον εαυτό σας ένα κίνητρο να σηκωθεί από το κρεβάτι. Οργανώστε τη μέρα σας στην ατζέντα σας και σημειώστε οτιδήποτε σας κάνει να ανυπομονείτε για την επόμενη ημέρα!

Μία αισιόδοξη και κεφάτη ημέρα ξεκινά το πρωί! Μήπως ήρθε λοιπόν η στιγμή να ενδιαφερθείτε περισσότερο σχετικά με την υγεία σας και να ασχοληθείτε με την ποιότητα του ύπνου σας;