ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Στο Γραφείο μας δεν έρχεσαι για να αλλάξεις μόνο επάγγελμα, αλλά για να αλλάξεις ζωή!»

Ο κύριος Ιωάννης Γεωργιάδης, Διευθυντής του Γραφείου της Εθνικής Ασφαλιστικής με την επωνυμία «Σύμβουλοι Ασφα-Λύσεων» που ανήκει στο επίσημο Δίκτυο της Εταιρείας, μας παρουσιάζει την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα, σκιαγραφεί το προφίλ ενός επιτυχημένου ασφαλιστικού συμβούλου, αλλά και εξηγεί γιατί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα για τις νέες θέσεις εργασίας που έχουν προκύψει στο Γραφείο του.

Η αυθεντικότητα του λόγου του και η πηγαία κατάθεση των προσωπικών του βιωμάτων συμβάλλουν αυθόρμητα στο να μας πείσουν ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα του μέλλοντος!

Κύριε Γεωργιάδη, πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με το γραφείο Ασφα-Λύσεων

Ι.Γ. Το γραφείο μας βρίσκεται υπό τη σκέπη της Εθνικής Ασφαλιστικής με βασικές αρχές της τη διαχρονικότητα, την αξιοπιστία και τη σιγουριά. Οι ίδιες αρχές διαπνέουν και το γραφείο μας, το οποίο με πολυετή εμπειρία στο χώρο, εξειδικεύεται στο να εξελίσσει τους συνεργάτες από τα πρώτα τους βήματα και καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας. Επίσης, το γραφείο μας πραγματοποιεί πωλήσεις βάσει αναγκών που σημαίνει ότι συμβουλευτικά προσαρμόζει στις ασφαλιστικές λύσεις τις εξατομικευμένες ανάγκες του υποψήφιου πελάτη.

Γιατί κάποιος να ακολουθήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου;

Ι.Γ. Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος βρίσκεται μέσα στα δέκα επαγγέλματα του μέλλοντος και αυτό γιατί έτσι το επιτάσσει η σημερινή εποχή στην Ελλάδα! Ο τρόπος με τον οποίο έχει διαμορφωθεί το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας, έχει οδηγήσει τον κόσμο να αναζητά έναν αξιόπιστο μηχανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας, χωρίς να βιώνει τις συνέπειες των δημόσιων νοσοκομείων. Το ίδιο συμβαίνει και με το συνταξιοδοτικό, το οποίο υπόκειται διαρκώς σε πολλαπλές αλλαγές, κατευθύνοντας τη γενιά της επόμενης εικοσαετίας σε πιο αξιόπιστες λύσεις για μία αξιοπρεπή τρίτη ηλικία.

Το λόγο, όμως, που θεωρώ και τον πιο σημαντικό για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα, είναι ότι του δίνει τη δυνατότητα να κάνει καριέρα για τον ίδιο και την οικογένειά του! Ξεκινά, εξελίσσεται και εκπαιδεύεται μέσω των στελεχών του γραφείου μας, καταφέρνοντας να αναπτύξει τις δικές του δεξιότητες. Αυτό έχει τη δυνατότητα να τον οδηγήσει στο να ανοίξει την επιχείρησή του  χωρίς κεφάλαια, αλλά με μία επένδυση στο χρόνο του. Ακριβώς αυτήν την πορεία, άλλωστε, ακολούθησα και εγώ!

Τέλος, ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει τη δύναμη να διαμορφώνει το εισόδημά του χωρίς όρια, όπως θα γινόταν σε μία τυπική σύμβαση εργασίας, αφού μπορεί να αυξάνει τα εισοδήματά του βάσει της παραγωγικότητάς του. Αυτό σημαίνει ότι η καριέρα του είναι συνυφασμένη με το πόσο ο ίδιος μπορεί και θέλει να εργαστεί! Μιλάμε, δηλαδή, για ένα αξιοκρατικό σύστημα αμοιβών που βασίζεται στην παραγωγικότητα και αποδοτικότητα του καθενός

Πόσο αξιόπιστη είναι η ελληνική ασφαλιστική αγορά;

Ι.Γ. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι αξιόπιστη. Αυτό που μπορώ να ισχυριστώ είναι ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση μεταλλάσσεται και βελτιώνεται, κάνοντας και τις ασφαλιστικές εταιρείες πιο αξιόπιστες από ποτέ. Σκεφτείτε ότι πλέον ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει εξετάσεις πιστοποίησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε αντίθεση με παλαιότερα. Η κουλτούρα αυτή επικρατεί και στο γραφείο μας διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο κριτηρίων σε σχέση με το ποιον εντάσσουμε σε αυτό. Σημειωτέον, ότι όλα τα στελέχη μας διαθέτουν ακαδημαϊκές σπουδές.

Τι παραπάνω παρέχει το γραφείο σας στους Συνεργάτες του σε σχέση με αντίστοιχα του κλάδου;

Ι.Γ. Καταρχάς, το γραφείο όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναπτύξει έναν συνεργάτη από τα εμβρυϊκά του βήματα και με διαρκή εκπαίδευση να του μεταλαμπαδεύσει το πώς μπορεί να πετύχει στη ζωή του μία αξιόπιστη καριέρα. Επιπλέον, το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε σε στάδιο να δημιουργήσουμε άλλο ένα γραφείο της Εθνικής Ασφαλιστικής  δείχνει τη συνεχόμενη ανάπτυξη του γραφείου μας. Άλλωστε, το γραφείο μας θεωρείται δυναμικό ως προς την αναγνωρισιμότητά του στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας. Ένας άλλος παράγοντας που εγώ θεωρώ σημαντικό είναι ότι πολλοί νέοι που έρχονται στο γραφείο, λένε ότι βρίσκεται σε στρατηγικό γεωγραφικό σημείο, αφού συνορεύει με τους Δήμους του Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου από τους οποίους και προέρχεται μεγάλο ποσοστό ασφαλισμένων.

Τι προσόντα πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να διαθέτει ο ιδανικός ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα;

Ι.Γ. Ο ιδανικός υποψήφιος για εμάς πρέπει να διαθέτει εργατικότητα, μεθοδικότητα, φιλόδοξους στόχους και επικοινωνιακά χαρίσματα. Πρέπει να θέλει να αναπτύσσει τις δεξιότητές του, ώστε να είναι ικανός να μεταλαμπαδεύει την έννοια της πρόληψης στον πελάτη αναφορικά με τα ασφαλιστικά πακέτα που θα του προτείνει για όταν συμβεί το μοιραίο σοβαρό ή μη.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα αμοιβών για έναν ασφαλιστικό σύμβουλο;

Ι.Γ. Κοιτάξτε, όπως προανέφερα, η παραγωγικότητα του ασφαλιστικού συμβούλου είναι ο καθρέπτης των εσόδων του. Ο χώρος μας αμείβεται με προμήθειες που διαμορφώνονται από την παραγωγικότητα του συμβούλου. Επιπλέον, κάτι που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η Εθνική Ασφαλιστική πρωτοτυπεί, αφού έχει διαμορφώσει μία μορφή χρηματοδότησης που στηρίζει το νέο συνεργάτη για το πρώτο έτος της εργασίας του, παρέχοντάς του για το πρώτο εξάμηνο έως 70% του συνόλου των bonus και των αμοιβών και για το δεύτερο έως 60% από τον καθαρό τζίρο ασφαλίστρων. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία σε έναν νέο συνεργάτη να διαμορφώσει ένα αρκετά υψηλό εισόδημα στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Το γραφείο σας παρέχει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη διαρκή ανέλιξη και επιμόρφωση των Συνεργατών του;

Ι.Γ. Ναι, υπάρχει δομημένη εβδομαδιαία εκπαίδευση (δύο φορές την εβδομάδα) πάνω στο αντικείμενο που σχετίζεται με τα ασφαλιστικά προϊόντα, αλλά και με την προσωπική βελτίωση και ανάδειξη δεξιοτήτων του κάθε συμβούλου.

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα συστατικά της επιτυχίας για μία αποτελεσματική πώληση;

Ι.Γ. Κατά τη γνώμη μου, δε χρειάζεται να έχει κάποιος απλώς πολύ καλές γνώσεις για την πώληση, αλλά να έχει την ικανότητα να αναπτύσσει προσωπικές δεξιότητες και να τις αξιοποιεί. Θα σας πω ένα παράδειγμα: στο δικό μας επάγγελμα πρέπει να μπορείς να συμβιώνεις με το “όχι”, διότι το “ναι” είναι σπάνιο. Συνεπώς, πρέπει να μάθεις να το διαχειρίζεσαι μέσα σου για να μπορέσεις να εξοικειωθείς με αυτό, το οποίο και πετυχαίνεις με το να μπορείς να αναπτύσσεις τις δεξιότητές σου.

Ποια θεωρείτε την πιο σημαντική συμβουλή που θα μπορούσατε να δώσετε σε κάποιον ασφαλιστικό σύμβουλο στις μέρες μας;

Ι.Γ. Αυτό που, συνήθως, λέω στους νέους είναι να πιστεύουν στους ίδιους και να δίνουν την ευκαιρία στον εαυτό τους να ασχοληθούν με ένα επάγγελμα που μπορεί να τους δώσει τα εφόδια για μία καλύτερη ζωή, όπως έγινε και με εμένα! Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι η επιτυχία ενός Ασφαλιστικού Συμβούλου δεν είναι θέμα τύχης. Έτσι, υιοθέτησα στη ζωή μου τον ορισμό της τύχης, όπως τον είχε διατυπώσει ένας σοφός παλαιότερα που έλεγε ότι “τύχη είναι το σταυροδρόμι όπου συναντιέται η προετοιμασία με την ευκαιρία”. Αν με ρωτάτε τι θα συμβούλευα την κόρη μου, θα σας απαντούσα αυτό που της λέω ήδη, ότι “δεν έχεις φανταστεί στη ζωή σου το πού μπορείς να φτάσεις και τι μπορείς να πετύχεις, με αυτό το επάγγελμα μπορείς να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα, όπως τα πραγματοποίησα εγώ! Γιατί εδώ, δεν έρχεσαι για να αλλάξεις επάγγελμα, αλλά για να αλλάξεις ζωή!”.

 

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες θέσεις μπορούν είτε να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην ιστοσελίδα του γραφείου στο http://asfa-lyseon.gr/, είτε να παρευρεθούν στις Ημέρες Καριέρας 2017 στις 14/10 και 15/10 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο κτήριο Δ17 και περίπτερο 115 από τις 10.00-14.00, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ίδιο τον κύριο Γεωργιάδη από κοντά.

Η συνέντευξη δόθηκε στη Μυρτώ Π. από developgreece.com